et miljørigtigt måtte koncept

Indgangsmåtte til fordel for miljøet

en miljørigtig og bæredygtig MÅTTE med store besparelser

Offentlige institutioner og virksomheder, der bruger måtter, der skal hentes og rengøres på et vaskeri, kan drage stor fordel ved at skifte til en måtte løsning fra PL Montage. Vores måtter er det perfekte alternativ til lejemåtter. Løsningen er enkel – ej jeres egne måtter i stedet for at leje dem og betale for en ordning og servicekontrakt.

Mange af vores kunder spørger ofte om det også er en nemmere løsning at eje måtterne i stedet for at leje dem. De ønsker at vide, hvordan rengøringen af måtterne kan foregå og hvordan de kan holde sig rene og pæne på sigt.

Vi forsøger herunder at besvare disse spørgsmål og forklare hvorfor det er en god ide at konvertere til vores ejemåtter og hvilke fordele dette indebærer. 

Den rette type måtte, til at erstatte dine lejemåtter

Ikke alle typer af måtter er egnet som erstatning for lejemåtter. Efter mange års erfaring og samarbejde med nogle af de største producenter af indgangsmåtter, har vi udviklet en række produkter, der har de egenskaber, der er nødvendige for at skifte lejemåtterne ud med en bæredygtig ejemåtte.

Vores løse måtter er konstrueret og opbygget med en specielt produceret skridsikker bagside, kanter og af slidstærkt tekstil materiale, der er designet til at modstå meget høj trafik og store mængder af snavs og fugt. Derudover er ejemåtterne nemme at vedligeholde og kan nemt rengøres ved daglig støvsugning. Mange købemåtter og lejemåtter kan derimod ikke vedligeholdes ved en simpel støvsugning, og det er derfor ofte nødvendigt at sende disse typer måtter til rens for at holde dem rene og effektive i lang tid.

Miljørigtige indgangsmåtter
Indgangsmåtte

en effektiv måtte mod snavs og skidt

Hos PL Montage anbefaler vi at erstatte lejemåtter med bæredygtige ejemåtter, som er designet til at kunne opsamle og fastholde store mængder af groft og lettere skidt, samt vand og fugt. 

Derfor vil man opleve at gulvet omkring måtterne er renere og der vil blive slæbt mindre skidt og snavs ind i bygningen. For at sikre måtternes effektivitet og lang holdbarhed er det vigtigt at tømme og rengøre måtterne dagligt. 

Vores løse måtter er udstyret med en kraftig skridsikker bagside i naturgummi, som gør at måtten ligger godt fast på gulvet. Kanterne er slidstærke og ekstra forstærket, så måtten ikke folder op og bølger, hvilket gør at man undgår fald og snubleulykker. Under måtten er der små runde dupper, som hæver måtten en smule fra gulvet. Fordelen ved dette er at måtterne kan lægges på gulve uden at misfarve eller skade gulvet.

Vedligeholdelse og rengøring af måtterne

Måtterne er designet med en åben konstruktion, der gør dem nemme og effektive at rengøre. Daglig støvsugning fjerner størstedelen af skidtet, hvilket efterlader måtten ren og pæn. Det betyder også at skidtet ikke ligger i måtten og slider på fibrene, ødelægger måtten. 

På dage med meget nedbør kan måtterne absorbere op til 6 liter vand pr. kvm og fastholde det i måtten. På grund af den åbne struktur tørrer måtten hurtigt, så den ikke ligger og er fugtig i for lang tid. Uanset om man har lejemåtter eller købemåtter, kræver det daglig vedligeholdelse. 

Derfor vil der ikke være ekstra udgifter ved at skifte til en ejemåtte i stedet for en lejemåtte. Flere af vores kunder, som allerede har skiftet til ejemåtter, oplever at rengøringen omkring måtten er blevet lettere og at slitagen på gulvarealerne er blevet mindre.

har du spørgsmål til vores måtte koncept?

Vi sidder klar med råd og vejledning

måtte af miljøvenlige materialer

PL Montage tilbyder et bredt udvalg af løse indgangsmåtter som et bæredygtigt alternativ til lejemåtter. Vores måtter er fremstillet af miljøvenlige materialer, med fokus på den grønne omstilling. De fleste af vores indgangsmåtter er lavet af genanvendte materialer, herunder naturgummi fra gamle bildæk.

Vores måtter er også lavet af et specialudviklet Twisted Decolan Polypropylen fibermateriale, som er både slidstærkt og miljøvenligt med en lav CO2-udledning. Det er ideelt til brug i indgangspartier med høj trafik.

Alle vores måtter er produceret på fabrikker, der overholder den europæiske REACH-forordning, der fokuserer på at forbedre beskyttelsen af menneskers sundhed og miljøet under produktionen. Du kan læse mere om REACH forordningen HER.

Opnå store besparelser allerede det første år

Med vores måtteløsning kan du spare store summer ved at skifte fra en lejemåtte til en ejemåtte. Ofte tjener investeringen sig selv tilbage efter kun 6 måneder, da lejemåtter på servicekontrakter kan være meget dyre og belaste driftsbudgettet. På lejemåtter er der desuden ofte en bindingsperiode på 3-5 år, som kan være svær at komme ud af. Ved at vælge vores løse indgangsmåtter, kan offentlige institutioner og private virksomheder opnå store besparelser år efter år.

Flere og flere kunder vælger i dag at skifte fra lejemåtter til ejemåtter fra vores sortiment, herunder offentlige institutioner, store virksomheder, butikskæder og mange flere. Som eksempel kan nævnes Odense kommune, som har skiftet til vores måttekoncept. Du kan læse mere om, hvilke fordele Odense kommune oplever efter at have skiftet lejemåtterne ud med ejemåtter i artiklen HER

Guzzler måtte
Miljø venlig måtte

Miljømæssige fordele

Når man vælger at skifte fra en lejemåtte til en ejemåtte, er det også et valg der er mere bæredygtigt for miljøet. Det skyldes flere ting. For det første, spares der store mængder vand og rengøringsmidler, når man ikke skal vaske måtterne så ofte, som ved en lejemåtte.

For det andet, undgås de hyppige afhentninger af hver enkelte måtte, som ofte sker med store varebiler eller lastbiler, som udleder en stor mængde CO2. Det kan også være upraktisk i områder med meget trafik, såsom skoler, børnehaver og andre offentlige institutioner.

Referencer

Vi har mange tilfredse kunder, som har benyttet vores måtte systemer i årevis. Især kommuner, skoler, institutioner, plejehjem, haller og universiteter er blandt vores kunder, som har været meget tilfredse med løsningen. 

De kan kontaktes for at høre om deres erfaringer med at skifte fra lejemåtter til ejemåtter og få svar på spørgsmål om rengøring, effektivitet, holdbarhed og besparelser. Kontakten skal foregå gennem PL Montage, som vil sørge for videre formidling.